Database Marketeer

Let’s solve this problem by using the big data none of us have the slightest idea what to do with?

Weet jij dat wel? Dan zoeken wij jou! Ben je analytisch en creatief, lees dan snel verder!

32 tot 40 uur per week Breda

Omdat er steeds meer vraag is naar data-analyses om onze marketing activiteiten verder te verbeteren zijn wij op zoek naar een database marketeer.

Hoe ziet jouw werkdag eruit ?

Gisteren heb je thuis gewerkt en dus ga je vandaag weer naar het kantoor in Breda. Dat vind je wel zo gezellig want dan zie je weer een aantal collega’s face to face.

Bij binnenkomst start je de computer op en loop je direct door om wat te drinken in te schenken. In de tussentijd kun je meteen even bijpraten met de collega van HR waar je nog wat aan wilde vragen. Nadat je computer is opgestart handel je de binnengekomen e-mails af en heb je via teams een vergadering met je marketing collega’s. Als jullie de stand van zaken besproken hebben ga je snel aan de slag met je lopende projecten. Dat zijn projecten zoals bijvoorbeeld het bepalen van de potentie van bepaalde markten of de groeimogelijkheden in kaart brengen voor de Benelux bedrijven. Daarnaast lopen er nog meer projecten zoals bijvoorbeeld het berekenen van de potentie van bepaalden markten en het beschikbare groeipotentieel voor de Benelux bedrijven. Maar ook het adviseren van product managers en management over te benaderen doelgroepen en inzet van de kanalen. Opstellen van marketing analyses en -rapportages, klantprofielen en -segmentaties en voorspellende modellen om marketingactiviteiten effectiever te maken. Beantwoorden van vragen vanuit de business of het management op basis van data-analyses. Evalueren en optimaliseren van campagnes. Omdat jij je de systemen snel eigen hebt gemaakt kun je er snel mee uit de voeten en lever jij op tijd de rapportages voorzien van overzichtelijke grafieken.

Om 12.30 is het lunch tijd. Een aantal collega’s gaan een rondje lopen, maar jij besluit in de kantine te gaan zitten en onder het genot van een kop soep bespreek je met iemand van een andere afdeling het aankomende weekend. Na de lunch ga je nog verder met de statistieken die je vanmorgen bijna had afgerond. Je hebt er namelijk een kans gezien die je graag wilt benutten. Je werkt dit uit en overlegt dit in het team. Alle data waar je mee werkt is marketing gerelateerd. Je hebt al een aantal jaar ervaring en weet precies hoe je uit het ERP-systeem informatie kan halen waar jullie op de marketing afdeling mee aan de slag kunnen. Het is tijd om naar huis te gaan. De dag is effectief geweest en je vond het fijn iedereen weer face to face te zien. Morgen werk je weer thuis en begin je iets later dus je laat nog even aan je leidinggevende weten dat je wel bereikbaar bent maar iets later opstart.

Wat wij jou bieden?

  • Een baan met uitdaging, verantwoordelijkheid en ruimte voor jouw creativiteit.
  • Doorgroeimogelijkheid naar de functie van senior database marketeer.
  • Je krijgt de kans om te bouwen aan nieuwe campagnes, nieuwe flows en je vind het interessant om mee te denken over data modellen. Je bent samen met je marketing collega’s een sparringpartner voor de rest van de organisaties.
  • De mogelijkheid tot flexibel werken, deels thuis en deels vanaf onze locatie in Breda.

Door de verschillende bedrijven en de internationale setting is het een uitdagende organisatie, maar de Eight Lakes Group is van oudsher een familiebedrijf en dat voel je nog steeds. Regelmatig zijn er leuke activiteiten voor de medewerkers waar nog lang over nagepraat wordt.

Het Marketing team is een gezellig en hecht team. Ze hebben passie voor hun vak en er zit een mooie mix aan diversiteit in het team.

Wat wij van jou vragen?

  • Je bent analytisch
  • Conceptueel goed onderbouwd
  • Communicatief sterk en goed in woord en geschrift in het Nederlands en Engels
  • Minimaal 3 jaar werkervaring en kennis van Excel, Power Business Intelligence en/of andere analyse tools, kennis van ERP, CRM-systemen en Google Analytics
  • Je hebt een HBO werk-/denkniveau bij voorkeur op het gebied van marketing

Interesse in deze baan?

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop ‘Solliciteer nu’ en we nemen zo snel mogelijk contact met je op! Heb je nog vragen over deze vacature of over de procedure dan kun je contact opnemen met Bianca van Hoof (HR Manager) via telefoonnummer 076-578 2000.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Site built by